Franse Bistronomie.

In het altijd gezellige Utrecht ligt een restaurant met Franse Bravoure: Florent.

Waarom Florent?

Ik ben een verwoed liefhebber van lekker eten en dan hebben we het niet over de Mac Donalds!! Nu kwam ik Florent tegen en daar ben ik maar eens gaan neuzen.

Florent is een restaurant geïnspireerd op de Franse keuken. Maar dan wel met Bravoure.  De inrichting is zeer smaakvol, industrieel met een vleugje design op een bedje van warmte. Natuurlijk gevestigd in het altijd gezellige Utrecht, achter de Mariaplaats, vlakbij parkeergarage Springhaven.

florent florent
 

Wat vond ik van het diner?

We werden uiterst vriendelijk ontvangen bij binnenkomst en we kregen een mooi opgedekt tafeltje aangewezen bij het raam. We begonnen met een heerlijke prosecco met limoncello. Verfrissend! Daarbij kregen we een flammkuchen geserveerd met rode ui en blauwe schimmelkaas. Ik kan maar 1 ding zeggen: Heerlijk. Misschien een kleine tip naar het restaurant: de flammkuchen mag van mij wel wat kleiner. Niet dat het niet lekker was, maar voor twee personen, wat veel als “amuse”. Maar dat mocht de pret niet drukken en we hebben hem natuurlijk (duhhhh) helemaal opgegeten.

flammkuchen
 

Voorgerecht:

De toon was in ieder geval gezet en dan beloofde een mooie avond te worden. Als voorgerecht kregen we Briochebrood met Hollandse garnaal, eendenlever, truffelmayonaise en rode ui. Wat een heerlijke smaakcombinatie!!! De eendenlever was warm en had een krokant korstje, maar van binnen nog die heerlijke smeuïge structuur van de eendenlever. Samen met de garnalen en rode ui was het een voortreffelijke combinatie. Een soort surf en turf, maar dan net iets anders. Bij dit gerecht kregen we een bijpassende witte wijn geserveerd die er uitstekend bij paste!

brioche eendenlever
 

Tussengerecht:

Mijn tafelgenote koos niet voor een tussengerecht, maar ik zag de strandkrabben bisque staan en kon het niet laten om die ook uit te proberen! Samen geserveerd met mosselen was ook dit weer een heerlijk gerecht. Ik ben gek op een bisque, maar soms krijg je echt een flauwe hap. Dat was in dit geval niet zo. Echt een aanrader!

bisque bisque
 

Hoofdgerecht:

Ik ging voor de kalfslende met zwezerik en saus van morilles, lof en bospeen. Mijn tafelgenote koos de steak Florent met seizoensgroenten en rode portsaus. De kalfslende was heerlijk mals, precies zoals ik hem graag wil. De zwezerik had een heerlijk krokant korstje en van binnen die signature structuur van zwezerik met die overheerlijke smaak. Echt een mooi gerecht. Mijn tafelgenote vond haar steak ook heerlijk, alleen zat er voor haar doen wat veel vet aan. Dit is natuurlijk een persoonlijke smaak, maar moest ik wel even noemen. Natuurlijk werd er een bijpassende rode wijn bij geserveerd, die goed matchte bij het gerecht.

hoofdgerecht florent
 

Toen hadden we een probleem: we zaten eigenlijk al vol, maar we wilde natuurlijk het dessert niet aan onze neus voorbij laten gaan. Dus kregen we een “klein” proeverijtje van verschillende desserts die op de kaart staan.

Dessert:

Ik zeg het nog maar een keertje: noem het a.u.b. GEEN toetje! Bij de supermarkt haal je je toetjes van Mona, in een restaurant graag een dessert bestellen of een nagerecht!!! In ieder geval bestond ons dessert dus uit verschillende nagerechten van de kaart. Echt het noemen waard was de bread and butter pudding! Oogstrelend, sorry, mondstrelend lekker. Zacht, warm en heerlijk van smaak! Ook kregen we rabarber met daar bovenop een crumble. Ook lekker, maar dat kregen we echt niet meer op. Natuurlijk zat er ook zelfgemaakt ijs bij, rode vruchten en een heerlijk stukje notentaart.

dessert florent
 

We sloten de avond af met een kopje thee en een kopje koffie voor mijn tafelgenote. De avond was helaas ten einde, maar we hebben genoten.

Conclusie Florent:

Ik kan maar 1 ding zeggen: als je in Utrecht bent, ga hier dan zeker een keertje eten! Het ligt helaas iets uit de looprichting vanuit het centrum, maar parkeer in parkeergarage Springhaven en het is nog geen 2 minuten lopen. De gerechten waren echt heerlijk, goede smaakcombinaties en bijpassende wijnen. De bediening is zeker ook het noemen waard: wat een fijne, warme en gezellige bediening. Mijn complimenten! Ze krijgen van mij daarom ook een welverdiende 9!

4 comments on “Een Franse keuken met bravoure! Heerlijk dineren bij Florent in Utrecht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *